måndag 10 oktober 2011

Solen är en stjärna

2-3:an Kamelerna började med att ta reda på lite om vår sol. Vi började att läsa om solen och göra en gemensam tankekarta vad vi tyckte var viktigt. Därefter fick var och en skriva en egen text om solen. Tänk så olika texterna kan bli när man utgår från samma fakta. På bilden har de skapat solar genom att måla med oljekritor och dra ut solstrålar.

Solen

 Solen är varm. Vid solens yta så är det 6000 grader varmt och i mitten så är det ännu varmare det är 15miljoner grader varmt. Solens ljus och färger är violett, blått, grönt, gult, orange och rött. De färgerna finns i regnbågen. Det är jätte farligt att kolla in i solen man kan förstöra sina ögon för att det är jätte starkt ljus. Solen ligger i mitten av vårt solsystem och alla planeter snurrar runt solen. Det tar 1år för jorden att snurra runt solen. Solen är en stjärna och solen är den närmaste stjärnan till jorden. Stjärnor är gasklot som brinner. Om man kunde åka bil till solen skulle det ta 200 år dit men jag tror inte någon har försökt. Solen ger oss värme och ljus. Molnen hindrar solens strålar. Det är därför vi kallar vädret molnigt då och då. När månen skymmer solen så blir det solförmörkelse. Vi bor i en galax som heter Vintergatan. En galax är en samling av stjärnor.
Av Sofia
Solen
Solen är en varm stjärna som brinner. Det är 6 000 grader varmt på ytan. Inne i solen är det 15 miljoner grader. Det är farligt att titta in i solen då skadar man ögonen. Om man inte vill skada ögonen får man ha på sig solglasögon. Om din familj vill åka till solen tar det 200 år om bilen åker i 300 km i timmen. Då är man död halvvägs till solen. Alla planeter snurrar runt solen. Jorden snurrar runt solen på ett år. När solen skiner kan molnen hindra solens strålar. Men när de regnar ser man en regnbåge för att man ser solens färger som är blå, grön, orange och röd. Solen är vår närmaste stjärna. Stjärnor samlas i galaxer. Vår galax heter Vintergatan.
Johan
Solen
 
Solen är jätte varm. På ytan av solen är det 6000 grader varmt. Imitten av solen är det 15 000000 gader varmt. Om man skulle kunna åka bil till solen skulle det ta 200 år till att komma fram till solen. Det tar 1år för jorden at snurra runt solen ett varv. Solen är ett gasklot som briner. Alla planeter snurrar runt solen i vårt solsystem.Solen ger jätte mycket värme och ljus. Det är jätte farligt att titta in i solen för man kan skada ögonen. Molnen hindrar solens strålar. När månen är för solen så kallas det för solförmörkelse. Solen är den närmaste sjärnan vi har. Galaxer är stora stjärnsamlingar, vår galax är Vintergatan. Solen ljus har olika färger som violett, blått, grönt, gult, orange, och rött då kallas det regnbåge.
AV LINUS.ANTROPOW

Solen

Solen är jättevarm för på ytan är det 6000 grader varmt.  I mitten av solen är det 15 miljoner grader varmt. Solen är ett gasklot som brinner. Alla planeter snurrar runt solen. Det är farligt att titta in i solen för man kan skada sina ögon.  Det är bra att ha solglasögon på sig. Om man skulle bila till solen skulle det ta 200 år. Det tar 1 år för jorden att snurra runt solen. Solen ger oss värme och ljus. Ibland hindrar molnen solens strålar. När det har regnat så kan det bli en regnbåge. Regnbågens färger är orange, blå, gul, lila, rosa och grön. De färgerna kommer från solen.  Solen är den närmaste stjärnan till jorden.  Vår stjärna solen ligger i Vintergatan.  Ibland är det solförmörkelse då täcker månen solens strålar. 
Av Alice
Solen                                
SOLEN ger värme och ljus. Solen är ungefär 6000 grader på utsidan. Inuti solen är det cirka 15 miljoner grader! Solen är ett sorts gaskol som brinner. Alla planeter i vårt solsystem snurrar runt solen. Solen strålar kan göra färger till exempel blå, gul, orange och röd. Det är farligt att titta in i solen. Molnen hindrar solens strålar. Månen hindrar också solens strålar och ibland så blir det solförmörkelse!
Arvid
Solen
Solen lyser på jorden så att det blir varmt. Solen är farlig om man åker nära den för att den är så varm.  Den är 6000 grader på utsidan och på insidan är det 15 miljoner grader.  Solen är av eld och det är därför den är en farlig sol.  Solen är jättestor.  Solen kan brännas väldigt mycket.
Det är farligt att titta in i solen man kan skada sina ögon.  Solen är en stjärna.  Stjärnor är gasklot som brinner.  Alla planeter snurrar runt solen. Det tar 1 år för jorden att snurra  runt  solen.  Solens ljus har färgerna blått, grönt, gult, orange och rött.  Molnen hindrar solens strålar. Om man åkte bil till solen skulle det tagit 200 år.
Av Kristina
Solen
Solen är väldigt varm. I mitten av solen är det 15 miljoner grader varmt. På ytan är det 6000 grader varmt. Solen är en stjärna och den närmaste stjärnan till jorden. Solen är ett gasklot som brinner. Alla planeter snurrar runt solen. Det tar ett år för jorden at snurra runt solen. Det blir solförmörkelse när månen blockar över solen. Solens ljus kan delas upp i lila, blått, grönt, gult, orange och rött och så blir det en regnbåge.  Solen ger värme och ibland så är det moln framför solen, då blir det inte så varmt.
Av Matteo
solen
Solen är jätte varm. På ytan är det 6000 grader varmt. I mitten så är det ännu varmare. För i mitten är det 15 miljoner grader varmt. Solen är vår närmaste stjärna. Stjärnor är gasklot som brinner. Om det regnar och solen lyser blir det en regnbåge. Då ser man alla solens färger. Om du tittar in i solen  så kan det hända att du blir blind. Det tar ett år för jorden och snurra runt solen. Om molnen täcker solen så hindrar dom solens strålar att nå Tellus. Om du skulle åka bil till solen så skulle det ta 200år at komma fram. Vår planet finns i en galax som heter Vintergatan.
william
Solen
Solen ger oss värme och ljus. Utan solen skulle inget finnas. Solen är jättevarm. I mitten är det 15 miljoner grader. Och på ytan är det 6000 grader varmt. Alla planeter snurrar runt solen. Det tar 1 år för jorden att snurra runt solen. Solens färger är blått, grönt, gult, orange och rött. Men det ser man när regnbågen kommer. Solen är vår närmaste stjärna. Stjärnor är glasklot som brinner. Det är farligt att titta rakt in i solen. Molnen hindrar solens strålar. Solförmörkelse är när månen är för solen. Det tar 200 år att köra med bil till solen. En galax är när stjärnorna samlas. Och vår galax heter Vintergatan.
Av Erdem

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar